Coaching om op een gezonde manier met stress te leven

Erken!

Erken dat het niet goed met je gaat, dat je jezelf onderweg bent kwijtgeraakt.

Ontdek!

Doe wat anderen niet durven; maak tijd voor jezelf! Ontdek wie jij als mens ten diepste bent en maak een begin met je herstel.

Gun jezelf die boost!

Gebruik je lef om díe stappen te zetten die nodig zijn. En ervaar daardoor een boost in jouw leven!

Een leven zonder stress!

 
Hoi, ik ben Jan. Ik coach al 
 
Ik vind het belangrijk dat jij jezelf zal ontdekken en kunt bloeien als de persoon die jij bent. Dat jij ontdekt wat voor jou echt belangrijk is en waar jij warm van wordt en blijft.
Dat jij kunt groeien en bloeien zoals een boom die groeit aan het water.
Ik vind het dan ook van groot belang dat jij balans vindt met jezelf, je omgeving en je werk.  
Ik coach jou zodat jij ontdekt wat jij echt waardevol en belangrijk vindt.
Ik heb een hart voor mensen die zichzelf kwijt zijn; voor mensen die een probleem hebben met zichzelf te aanvaarden. Voor mensen die rouw en verlies ervaren. Ik weet hoe heftig dat kan zijn, ook ik heb mijn portie aan ‘leerervaringen’ en rouw gehad.
Ik coach mensen, zoals jij en ik, die daardoor vastgelopen zijn.
 
Ik heb zelf gemerkt dat het voor mij heel waardevol is dat ik mezelf kan aanvaarden. Mede door zelf gecoacht te zijn in een voor mij nieuwe en uitdagende situatie heb ik ontdekt hoe belangrijk en goed dat is.
Coach Jan Middel

De Methodiek

Als coach ben ik de afgelopen jaren veel methoden tegengekomen die snel resultaat beloven. Veel van dit soort methoden zorgen, na een kleine groei in jouw persoonlijk leven, al weer snel voor een terugval. Om deze situaties te voorkomen en echt te bouwen aan een duurzame aanpak van jouw stress werk ik met het “Achtstappenplan©”. Dat maakt dat onze gesprekken zoveel mogelijk op jou gericht zijn.

In de afgelopen decennia zijn in de praktijk goede resultaten behaald met de aanpak volgens dit Achtstappenplan©, een gestructureerde en evidence-based coachingsaanpak om jouw mentale vitaliteit te hervinden.

Je gaat coaching volgen ter vermindering van stressklachten, ter ondersteuning bij preventie of herstel van burn-out. De coaching is gericht op mensen die op een gezonde, gebalanceerde manier het beste uit zichzelf willen halen.

"Ik verwachtte dat de coach mij met een aantal gestructureerde technieken en handleidingen zou leren om mijn gestelde doelen te halen. Maar ik heb niet alleen de handleidingen gekregen waar ik op hoopte, maar ook inzicht in mijn eigen doen en laten én het waarom van mijn handelen. Ik kan nu het geleerde ook ‘on te spot’ toepassen."
Stefan Brouwer

De Acht stappen©

 • Oriëntatie: jij vertelt je verhaal en we onderzoeken globaal jouw stressbronnen. We hebben het over jouw verwachtingen, doelen en perspectief. Indien van toepassing ook met betrekking tot je werkgever.
 • Een eerste analyse van stressklachten en stressbronnen: wat zijn jouw energiegevers en energievreters. Waar nodig afstand nemen van de stressbron.
 • Herstellen van energie en fysieke conditie: je leert te luisteren naar wat jouw lichaam nodig heeft en rust nemen als je lichaam daarom vraagt.
 • Hervind jezelf: omgaan met stress en emoties: analyse van jouw stresscoping, actieve en passieve probleemaanpak
 • Versterken van jouw competenties: zelfvertrouwen, assertiviteit, stressbestendigheid, doseren, zelforganisatie.
 • Leren omgaan met stress. Levensmissie, talenten en drijfveren: hervinden van jezelf zodat jij ontdekt wat je waarden en talenten zijn, dus wat voor jou écht belangrijk is.
 • Match met sociale omgeving en werk: werk/privé balans, passend werk, hulpbronnen en valkuilen bij terugkeer; blijven, veranderen of weggaan.
 • Terugvalpreventie, werkhervatting en follow-up: doorgaan met coaching; geleerde lessen; omgaan met dagelijkse stress; bijstellen re-integratie.
8 stappenplan v2

Kies voor vrijheid!

Veel mensen zitten vast in bepaalde routines in hun leven. Dit kan er voor zorgen dat ze constant het idee hebben dat ze zich opgejaagd voelen, niet toekomen aan de belangrijke dingen in je leven zoals bijvoorbeeld de familie of het uiteindelijk écht niet meer trekken.

Dit soort situaties ken ik. Het voelt alsof je constant in een vicieuze cirkel zit met allerlei overhaaste situaties waarbij je eigenlijk niet het gevoel hebt dat je kan eruit kunt komen. Daarbij stel je jezelf vaak de vraag: ‘Kan ik er überhaupt wel uit?’

Laten we eerlijk zijn: een leven zonder stress is niet mogelijk. Stress hebben we nodig om te kunnen overleven. Sterker nog, zonder stress zouden we niet eens in beweging komen.

Waar het om gaat is of de stress die jij ervaart gezond of ongezond is. Bij gezonde stress kom je weer tot rust, zakt de stress tot een laag (= gezond) niveau en herstel je. Bij ongezonde stress blijft het stressniveau steeds op een (te) hoog niveau en kom je niet toe aan herstel.

Leven zonder stress is dus een illusie. De keuze hoe je met stress omgaat is er wel. Dat kun je leren, waardoor je zult opbloeien met de talenten die jij hebt.

Kies daarom nu om te leren deze patronen los te laten. Kies nu om een manier te vinden hoe je met die stress en druk om kunt gaan zodat jij je tijd kunt besteden aan de écht belangrijke dingen in jouw leven.

Hoe werkt het?

Supergoed dat je de stap hebt gezet om je leven anders in te gaan richten! Maar, je gaat natuurlijk niet zomaar met iemand in zee. Daarom is het kennismakingsgesprek altijd gratis. We maken kennis met elkaar en bekijken allebei of we het zien zitten om dit intensieve traject met elkaar aan te gaan.

Na dit vrijblijvende en gratis intakegesprek gaan we aan de slag met het Achtstappenplan© en plannen we het eerste gesprek in.

In dit traject ga jij de diepte in, maar je hoeft niet op de spreekwoordelijke bank te gaan liggen. Coaching is een gestructureerd en doelgericht proces, waarbij ik op interactieve wijze jou aanzet tot effectief gedrag door:
• bewustwording en persoonlijke groei
• het vergroten van zelfvertrouwen en
• het exploreren, ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden

Beiden nemen we onze verantwoordelijkheid voor het proces.

Met de openheid die jij laat zien kunnen we ervoor zorgen dat jij alles uit het traject haalt. Je hebt de mogelijkheid om de informatie uit de sessies te testen en te toetsen in je leven.

Let op! Dit is geen quick-fix of supersnelle methode om je leven op de rit te krijgen. We gaan er samen voor zorgen dat jij je leven op een duurzame manier kan leiden!

Compleet traject

Op een goede manier met je stress leren omgaan is geen snelle oplossing, maar moet duurzaam aangepakt worden.

 • 8 sessies van maximaal 1,5 uur
 • Gemiddeld 1x per 2 a 3 weken
 • Huiswerk (waar nodig met begeleiding) voor elke sessie
 • Particulier: € 660,–
 • Zakelijk: neem voor het zakelijk tarief vrijblijvend contact met mij op

Vanaf €660,–

Losse Sessie

Coach Jan Middel

Soms kan het fijn zijn om vanuit een eerste gesprek te kijken wat je nodig hebt. Daarom kun je ook kiezen voor een losse sessie. Tijdens deze sessie gaan we kijken wat jij nodig hebt. Na ieder gesprek bepalen we hoe verder gaan.

 • Sessie van maximaal 1,5 uur
 • Indien gewenst meer gesprekken 1x per 2 a 3 weken
 • Huiswerk (waar nodig met begeleiding) voor elke sessie
 • Particulier: €82,50
 • Zakelijk: Neem voor het zakelijk tarief vrijblijvend contact met mij op

Vanaf €82,50

Neem contact op!

Coaching om op een gezonde manier met stress te leven