Coaching om weer stressvrij het leven door te gaan

Ik kom graag met jou in contact om je te helpen met je vragen.Voor sommige mensen is deze drempel te groot, waardoor ze nog verder afzakken.

Door je zorgen te maken verdwijnt je Kracht als sneeuw voor de zon

Geschreven door Jan

Corrie ten Boom schreef eens: “Door je zorgen te maken, verdwijnen de problemen van morgen niet, maar verdwijnt de kracht voor vandaag.”

Een waar woord, want ons leven wordt zoveel zwaarder als we ons zorgen maken. We zoeken dan vaak naar oplossingen die een probleemvrij leven kunnen creëren.

Het antwoord is dat niemand van ons een zorgen- en probleemvrij leven kan leven. Zorgen, strijd, problemen, twijfels, noem het maar op, horen bij het leven.

Veel mensen streven naar een leven zonder pieken en dalen. Zoals hier verbeeld:

Wat men zich niet realiseert, is dat dit geen leven is. Op een hartslagmonitor staat deze lange, rechte lijn voor…, inderdaad, de dood.

Het leven bestaat dus, ook letterlijk, uit pieken en dalen, kijk maar naar wat je dan op diezelfde hartslagmonitor ziet:

Moeilijkheden, zorgen et cetera horen dus bij het leven. Het is dan ook een illusie om te denken dat je zonder zou kunnen. Daarbij is het zo dat ‘moeilijk’ geen foutmelding is.

In tegendeel, het geeft je de kans om een stapje terug te zetten, er eens naar te kijken en, nieuwe, dingen uit te proberen.

Het helpt je om in moeilijke situaties positief te blijven. Om te vergeven en vriendelijk tegen de ander te blijven. Dan ben je in staat om een groot verschil te maken en de scherpe kantjes van een confrontatie af te halen.

Geniet van je dag!

 

Jan

 

Andere interessante artikelen

Jan Middel

Stress en Burnout Coach

Ik heb een hart voor mensen die zichzelf kwijt zijn; voor mensen die een probleem hebben om zichzelf te aanvaarden

Mijn favoriete blogs
Over Jan