Coaching om weer stressvrij het leven door te gaan

Ik kom graag met jou in contact om je te helpen met je vragen.Voor sommige mensen is deze drempel te groot, waardoor ze nog verder afzakken.

Hartritme variabiliteit hielp mij van mijn hoofdpijn af

Geschreven door Jan

“Ik ben nu een week of 4 bezig met dit traject Hartcoherentie en ik merk dat ik geen hoofdpijn meer heb!”

Aan het woord is een van mijn cliënten met wie ik een HRV-traject (hartritmevariabiliteit) mag doen. Ik ben bij hen thuis voor de derde sessie Hartcoherentie.

Hartcoherentie

Het is niet zomaar een techniek die je aanleert of een therapie die je krijgt. Het is een traject van acht weken waarin je wordt bewust van hoe jij stress beleeft en hoe jij met die stress omgaat.

En: een traject waarin je leert dat je een keuze hebt: Laat ik me meeslepen door ‘de gekte van het leven’? Of: ‘ga ik voor een kwaliteitsvol leven waarin ìk degene ben met invloed; en niet alleen maar anderen en/of situaties’.

Resultaten

Als Hartcoherentiespecialist/ademcoach zie ik volop wat dit traject met je kan doen:

  • Ik zie een cliënt met rugklachten die na 3 gesprekken aangeeft veel minder klachten te hebben.
  • Ik zie een cliënt met Fibromyalgie die veel gemakkelijker en sneller een trap op en af kan lopen.
  • Ik zie een cliënt die aangeeft meer in het hier en nu te zijn, alerter te zijn en daarmee adequater kan doen wat er gedaan moet worden. Dat merkt deze cliënt in zowel werk als in het muzikant-zijn.
  • Ik zie een cliënt met een stressvolle baan als manager die geen hoofdpijn meer heeft. (Waar dat hiervoor meerdere keren per maand voorkwam)
  • Ik merk het aan mezelf doordat ik beter slaap: meer nachten met een volledige, diepe slaap.

Deze resultaten zijn bereikt door 3 x per dag 8 minuten (thuis en op het werk) aandacht te hebben voor jezelf tijdens het doen van ademhalingsoefeningen. (Dat zijn 24 minuten op het totaal van 1440 minuten die we per dag tot onze beschikking hebben)

Biofeedback

1 x per 2 weken kom je bij mij in de praktijk waar ik je leer om op een specifieke, bij jou persoonlijk passende manier, te ademen tijdens het oefenen. Daarmee komt je zenuwstelsel in balans. Met andere woorden: je wordt coherent

Elke keer zal ik je meten met behulp van een biofeedbacksysteem met een oorsensor, want hoe mooi: hartcoherentie is meetbaar. Daarmee is ‘t geen ‘zweverig gedoe’; het is objectief meetbaar en zichtbaar. Via de biofeedbacksoftware die we gebruiken zie je of je wel of niet in balans bent. Als je de ademhalingsoefeningen doet met de biofeedback apparatuur zie je op het scherm wat de mate van coherentie op dat moment is. Je ziet of en hoe gedachten daar invloed op hebben en wat een rustige en regelmatige ademhaling met je doet.

Op het scherm zie je jouw resultaten van dit traject. Je ziet (en voelt!) het verschil tussen een normale ademhaling en de bij jouw lijf passende ademhaling.

Begrijpelijke taal

Tijdens dit traject geef ik je uitleg over hartcoherentie in begrijpelijke taal. Zo leer je wat hartcoherentie is en hoe het werkt.

We doen dat in 4 stappen/ 6 gesprekken:

1. Stress/Natuurlijk ademen/Onderbewuste processen

2. Het hart, HRV

3. Hormonen en emoties

4. Emotieregulatie/Toepassingen van hartcoherentie

Thuis ga je ook aan de slag met de biofeedback-apparatuur. Deze kun je gedurende dit traject tegen een geringe vergoeding bij mij huren.

Vierstappenplan

Dit vierstappenplan is geen therapie! Het is een coaching- en trainingstraject waarin je op een regelmatige basis jouw ‘Frequentie-resonantie’ oefent. Dat is de bij jouw lijf passende ademhaling.

Door deze ademhaling komt jouw hart in een staat waarmee het je brein in balans brengt. Door te oefenen bouw je een vaardigheid op in het creëren van een balans in je brein door je hart.

Deze vaardigheid zal je uiteindelijk de veerkracht geven om beter met stress om te kunnen gaan. Jouw perceptie van situaties zal veranderen doordat je situaties vanuit balans beleeft in plaats vanuit een oersysteem met een overprikkeld emotioneel brein.

Dat noemen we ook wel het wonder van hartcoherentie.

Andere interessante artikelen

Ikke, ikke, ikke…

  …en de rest kan……   In onze maatschappij worden karaktereigenschappen als bescheidenheid en behulpzaamheid gezien als goed. En dat is ook zo. Ellebogenwerk wordt

Lees Verder

Jan Middel

Stress en Burnout Coach

Ik heb een hart voor mensen die zichzelf kwijt zijn; voor mensen die een probleem hebben om zichzelf te aanvaarden

Mijn favoriete blogs
Over Jan