Coaching om weer stressvrij het leven door te gaan

Ik kom graag met jou in contact om je te helpen met je vragen.Voor sommige mensen is deze drempel te groot, waardoor ze nog verder afzakken.

Langdurige ziekte door stressklachten kost een bedrijf gemiddeld € 75.600,–

Geschreven door Jan

Uit het nieuws van vandaag:

( https://nos.nl/artikel/2514226-stress-groeit-bij-werknemers-integrale-aanpak-nodig )

 • ‘Stress groeit bij werknemers…’
 • ‘Nederlanders vallen vaker uit door stress op het werk’.
 • ‘Werkdruk zal komende jaren alleen maar toenemen.’
 • ‘Onderzoekers verwachten dat komende 20 jaar stress alleen maar zal toenemen.’
 • ‘Langdurige ziekte door stressklachten kost een bedrijf gemiddeld € 75.600,–.’

‘De druk op werknemers groeit doordat er minder mensen aan het werk zijn. Dat komt door tekorten op de arbeidsmarkt, de vergrijzing en een toenemend aantal mantelzorgers. Werkstress, uitval en arbeidsongeschiktheid kunnen daardoor toenemen.’

Ken jij, of ben jij iemand die vastgelopen is en niet meer weet hoe verder te kunnen? Dan is het fijn als iemand meekijkt en inzichten en handvatten kan aanreiken om verder te gaan. Dat helpt bij het weer op adem komen.
Als erkend Stress- en burn-out coach werkend met een evidence based Achtstappenplan©, help ik als je worstelt met vragen als:

 • Ik heb na mijn werk geen energie meer over, wat nu?
 • Hoe kan ik mijn piekergedachten stopzetten?
 • Mijn leven is uit balans; hoe krijg ik die balans weer?
 • De (werk)stress overweldigt mij; ik kan niet meer. Hoe kan ik toch verder?
 • Ik loop vaak vast omdat ik niet weet hoe om te gaan met mijn situatie. Ik ben dan geneigd terug te zakken in oud gedrag. Hoe voorkom ik dat?

Wat kan deze stress- en burn-out coaching jou opleveren?

 • Je hebt geleerd om te gaan met stress en hebt zelf weer de regie in handen.
 • Je kunt zelf verder op de door jou ingeslagen weg.
 • Je hebt daarvoor handvatten en meer helderheid gekregen over wie je bent en waarom je de dingen doet die je doet.
 • Je ervaart dat je weer energie krijgt én weet hoe je die energie behoudt.
 • Voor iedereen die meer energie wil; zijn levenskwaliteit wil verbeteren; minder wil piekeren; beter met stress wil leren omgaan; spanningsklachten wil voorkomen of verminderen; wil herstellen van overspanning of burn-out.

Geen quick fix

Mensen worden niet vanzelf of door alleen maar rust te nemen beter van overspannen zijn of een burn-out. Ik wil je niet ontmoedigen, maar werken aan herstel is best hard werken. Het vraagt de moed om vertrouwde patronen kritisch te bekijken en open te staan voor alternatieven. Coaching geeft geen quick fix, het kost tijd om nieuwe vaardigheden te verwerven en in te slijpen. We kijken samen naar bij jou passende nieuwe, duurzame patronen.
Zo heb je al binnen zes weken dagelijks in te zetten (wetenschappelijk bewezen) effectieve technieken geleerd waardoor je minder gaat piekeren, meer weerbaar zult zijn. Je kunt beter omgaan met emoties en kunt beter relativeren. Hierdoor zul je beter met stress dealen. Je leert een gezonde manier van denken aan.

Evidence based systematische Stress- en Burn-out Coaching zal een goede bijdrage leveren aan jouw gezonde balans, herstel van vitaliteit, werkplezier en effectiviteit. Het is een passende maatregel om psycho-sociale risico’s te beperken.

Achtstappenplan©

Dit beproefde Achtstappenplan© biedt een zeer complete, multidisciplinaire aanpak om je duurzaam energieker, meer ontspannen en veerkrachtiger te voelen. Het helpt je stressklachten te verminderen en burn-out te voorkomen, te verhelpen of te verkorten.

Nog even over de € 75.600,– die een langdurige ziekte door stressklachten een bedrijf gemiddeld kost: Voor een fractie van die kosten ben je duurzaam gebalanceerd, gemotiveerd en op een vitale manier inzetbaar.

Wat zegt cliënten hierover:

“Ik ben met Stressreductiecoach.nl via een andere life-coach in contact gekomen. Ik had een enorme geestelijke tik gekregen van een situatie in mijn gezin. Dit ging toen ook absoluut verkeerd op mijn werk. Helemaal van de rails dus. En toen was daar Jan! Jan heeft mij gedurende een bijzonder zware en donkere periode weer naar het Licht geleid… Ik ben dan ook bijzonder dankbaar dat Jan mij een luisterend oor heeft geboden met daaruit voortvloeiend de -levens veranderende- tools en tips gegeven om weer overeind te komen. Jan heeft écht het verschil gemaakt, wat ikzelf niet meer voor mogelijk hield. “Terug in het Licht!” En zo is het. Jan, nogmaals heel erg bedankt voor alles!” CT

 “Ik kan beter omgaan met stress en herken de tekenen die wijzen op het hebben/ervaren van stress. Ik heb inzicht in mijn stressverhogende gedachten en ken technieken om sneller te relativeren.” Mw. MB, Orthopedagoog

Wil je hierover eens van gedachten wisselen? Je bent van harte welkom voor een gratis, vrijblijvend maar wel effectief kennismakingsgesprek. Mail me hieronder met je telefoonnummer en ik bel je voor een afspraak.

Andere interessante artikelen

Ikke, ikke, ikke…

  …en de rest kan……   In onze maatschappij worden karaktereigenschappen als bescheidenheid en behulpzaamheid gezien als goed. En dat is ook zo. Ellebogenwerk wordt

Lees Verder

Jan Middel

Stress en Burnout Coach

Ik heb een hart voor mensen die zichzelf kwijt zijn; voor mensen die een probleem hebben om zichzelf te aanvaarden

Mijn favoriete blogs
Over Jan