Nieuw Leiderschap laten zien, moeilijker dan je denkt.

(of toch niet?)

 

Wellicht herken je deze situatie: als je uitslaapt, lijkt het wel of je niet meer wakker kunt worden. Ken je dat? In plaats van dat je er juist fitter van wordt, raak je er helemaal door in een soort van ‘luie modus’. Voor je het weet is het 12 uur ’s ochtends en heb je nog niets gedaan.

Hoe lui kun je zijn?
Nou, zó lui dus.

Op zo’n moment lijkt het je gewoonweg niet te lukken om de knop om te draaien en in een actievere modus over te gaan. Om een andere weg in te slaan. Om een ander elan te laten zien. Je blijft maar hangen in dat cultuurtje, dat luie cultuurtje.

Bestuurscultuur – Nieuw Leiderschap

Het doet mij een beetje denken aan wat er nu in Den Haag aan het gebeuren is met de bestuurscultuur. ‘Nieuw Leiderschap’, dát moest het gaan worden. Want wij (het volk), én Kamerleden en Kabinet (toch?), waren het helemaal zat! Die vermaledijde bestuurscultuur waarvan de woorden ‘Omtzigt, functie elders’ ineens een helder exponent waren geworden.

Nu zien we de uitwerking daarvan en ik hoop het bij het verkeerde eind te hebben, maar ik ben bang dat ze niet uit dat vertrouwde bed kunnen komen. Dat er niet heel veel zal gaan veranderen. Niet op het bordes en niet qua cultuur. Het lijkt erop dat die bestuurscultuur hardnekkiger is dan men zou willen.

Inzet – Tijd – Resultaat

Veranderen kost nu eenmaal tijd.

En vooral ook inzet.

Dát idee alleen al kan je nog meer moe maken dan dat je al was.

Sommige coachees hebben dat: “Pff, moet ik nu écht aan de slag met veranderen van mijn gedrag? Veranderen van iets wat ik al zó heel lang zo gedaan heb dat ik niet eens meer weet wanneer het begonnen is?”

Herken jij dat?

Dan moedig ik je aan om niet in dat virtuele, té warme en té zachte bedje te blijven liggen. Ook al is de moed je in de schoenen gezakt. Voor de zoveelste keer wellicht.

Want zo kan het soms met ‘die’ zaken in je leven zijn. Ze liggen als het ware onder een warme deken en je weet eigenlijk best wel hoe het moet: “Eruit! We gaan het anders aanvliegen!” Maar ja, de werkelijkheid is vaak anders.

Sta op!

Durf dan toch op te staan en opníeuw te gaan voor díe zaken in je leven, waar je al lang de moed voor had opgegeven.
Neem je eigen leiderschap op je.
Dat kun je!

Moeilijk?

Vast wel, maar weet dan dat moeilijk geen foutmelding is.
Het is niet onmogelijk om te veranderen.
Dat het iets kost?

Ja, dat is duidelijk.

Het kost tijd.
Het kost oefenen (want dat ga je doen) en oefenen lijkt altijd tijd te kosten.
Het kost fouten maken.
Het kost uithuilen en opnieuw beginnen.

Maar kijk eens naar wat het je kan opleveren als je jezelf de tijd ervoor gunt. Want:

Groei vraagt tijd, geen hoge snelheid. 

Wij willen alles snel. Onze goede voornemens moeten op dag 5 al een gewoonte zijn, maar dat kan nu eenmaal niet. Een nieuwe vaardigheid heeft 21 dagen nodig om een gewoonte te worden. Het kost 63 dagen om deze gewoonte tot een onbewust geautomatiseerde handeling te maken.

Dus:

Waarin wil jij groeien?
Werk daar elke dag even aan.

En vergeet niet: Groei vraagt tijd.

Wil je hulp bij deze verandering, bij het (her)vinden van je eigen, gezonde leiderschap?
Ga met mij het gesprek aan om te ontdekken hoe dat zou kunnen. (Dat eerste gesprek is overigens gratis)

Met een warme groet, Jan
jan@stressreductiecoach.nl