"Ik heb een hart voor mensen die zichzelf kwijt zijn."

Vrijheid

Waardoor je zelf de regie krijgt over wie jij wilt zijn.

Kern

Ik dring snel door tot de kern en weet daardoor samen met jou het probleem aan te pakken.

Sensitiviteit

Doordat ik alert ben op jouw behoeften wordt het jóúw traject!!

Over Jan

Werken met mensen geeft mij veel energie!
Ik ben VESB-erkend Coach en Consultant gespecialiseerd in stresspreventie, burn-out & vitaliteit in
organisaties. Ik coach mensen die een intensieve behandeling achter de rug hebben voor complexe PTSS. Ik werk ruim 40 jaar met en voor mensen en help ze in hun ontwikkeling. Ik woon met mijn vrouw Ali  Hoofddorp.

Ik weet dat ieder mens in zichzelf oplossingen met meedraagt voor datgene waar hij/zij mee kampt. Helaas is het zo dat velen het zicht op deze oplossingen vaak zijn kwijtgeraakt.
Ieder mens heeft mogelijkheden in zich om dingen anders aan te pakken. Mijn kracht ligt erin dat ik goed in staat ben om mij te verplaatsen in de belevingswereld van de ander. Ik kan snel doordringen tot de kern van de zaak en weet dit aan te pakken.

Ik heb jarenlange ervaring in het werken met en voor mensen; steeds in de zorg; ooit begonnen met de opleiding tot Z-Verpleegkunde. Daarna heb ik diverse studies en opleidingen gevolgd: o.a. management voor non-profit (ISW); Praktisch Pedagogische Gezinsbegeleiding (Hogeschool Midden Nederland); MELBA-certificatie (van Hooff Arbeidskundig Advies); Opleiding tot Coach Practitioner (ICM); Dynamiek op tafel (Conpas); Beroepsopleiding Cliëntenvertrouwenspersoon (Quasir Academy); internationale opleiding tot erkend Stress en Burn-outcoach (HRD); opleiding Hartritme Biofeedback – HartQ methode (HartFocus) .
Ik heb gewerkt als Z-verpleegkundige, manager, onafhankelijk cliëntondersteuner en cliëntenvertrouwenspersoon. Op dit moment werk ik, naast mijn coachingspraktijk, als mantelzorgconsulent.

Ik werk samen met ‘De Healthy Crew’ (een team van deskundige VESB-erkende coaches met expertise op het gebied van stresspreventie, burn-outbegeleiding, vitaliteit, werkgeluk en leefstijlverbetering)

"Ik verwachtte dat de coach mij met een aantal gestructureerde technieken en handleidingen zou leren om mijn gestelde doelen te halen. Maar ik heb niet alleen de handleidingen gekregen waar ik op hoopte, maar ook inzicht in mijn eigen doen en laten én het waarom van mijn handelen. Ik kan nu het geleerde ook ‘on te spot’ toepassen."
Stefan Brouwer

Mijn waarden

In mijn coaching is het belangrijk dat jij jezelf kunt vinden en tot bloei zult komen. Daarom wil ik dat jij ontdekt wat voor jou écht belangrijk is; waar jij warm van wordt en blijft.
Ik vind het van groot belang dat jij balans vindt met jezelf, je omgeving en je werk.

Dat kun jij alleen bereiken als jij de vrijheid in het gesprek ervaart, zodat jij je recht in de spiegel aan durft te kijken en eerlijk durft te zijn over jezelf.

Geloof is voor mij een belangrijke inspiratiebron en steun. Voor mijzelf is het christelijk geloof mijn basis en een bron van inspiratie. Geloof is echter geen voorwaarde om een coaching traject bij mij af te kunnen nemen.
In onze gesprekken sluit ik aan bij wat jij hierin graag wil. Ik vraag daarom altijd van te voren of en in hoeverre jij het geloof een plaats wilt geven in een traject, zodat jij je echt op je gemak voelt. Dat is voor ons beiden van belang.

Geloof in God kan voor eenieder een belangrijke en waardevolle steun zijn.
Maar, geloof is ook iets van jou persoonlijk, daarom is het belangrijk dat we verwachtingen hieromtrent samen afstemmen. 

"Mijn grootste drijfveer is dat ik jou kan helpen om jezelf te (her)ontdekken en hierdoor kunt bloeien als de persoon die jij bent. Dat jij ontdekt wat jij echt waardevol en belangrijk vindt, waar jij passie voor hebt. Dat jij kunt groeien en bloeien zoals een boom die groeit aan het water. Dat jij kunt (her)ontdekken hoe jij bent bedoeld."
Jan Middel

Mijn cliënten waarderen

De vrijheid en veiligheid waardoor ze zich kunnen en durven uitspreken en daarnaast de rust, sfeer en humor die ik in de gesprekken breng. Door de vragen die ik ze stel worden ze tot denken aangezet wat het veranderingsproces op gang brengt. 

Uit de Jane® talententest kwam het volgende naar voren:

 • “Door te luisteren en zich in te leven is Jan erg goed in staat om zich te verplaatsen in de belevingswereld van anderen, dit zorgt voor empathie. Anderen ervaren bij Jan dat er écht naar hen wordt geluisterd.
 • Jan is iemand die snel doordringt tot de kern van de zaak en dit weet aan te pakken. Het stelt Jan uitermate goed in staat om de kern van de behoefte van anderen juist vast te stellen.
 • Waar Jan van nature goed in is, is het in lijn brengen van de omgeving met de feiten. De subjectieve beleving wordt als het ware tegen het licht gehouden.
 • Jan reageert alert en attent op de behoeftesignalen uit de omgeving en dit brengt pro-activiteit en besluitvaardigheid met zich mee. 
 • Jan beschikt over een goed gevoel voor timing. Dit voorziet in de behoefte bij anderen aan ‘iemand die hun signalen op het juiste moment oppikt’.”

Mijn visie op burn-out

Als Stress en Burn-outcoach zie ik mensen met spanningsklachten niet als probleemgeval, maar als gezonde mensen die een normale reactie vertonen op een ongezonde taakdruk, vaak gecombineerd met een stressverhogende manier van denken (piekeren).

Stress, overspannenheid of Burn-out is een signaal van jouw lichaam en geest dat jij uit je comfortzone bent geraakt. Dat er geen evenwicht is tussen jouw taaklast en draagkracht. Dat iets in je leven niet goed past bij wie jij bent of wat jij belangrijk vindt.

Stress, overspannenheid of Burn-out hoeven er niet toe te leiden dat je lange tijd niet kunt werken. Hoe moe en moedeloos jij je nu misschien voelt: de ervaring leert dat mensen al vrij snel weer (geheel of gedeeltelijk) én met plezier aan de slag kunnen. Onderzoek leert dat op een verantwoorde manier weer aan het werk gaan, bijdraagt aan herstel.

Gevolgen van werken met mij

 • Je hebt geleerd om te gaan met stress en hebt zelf weer de regie in handen.
 • Je kunt zelf verder op de door jou ingeslagen weg.
 • Je hebt daarvoor handvatten en meer helderheid over wie je bent en waarom je de dingen doet die je doet.
 • Je ervaart dat je weer energie krijgt én weet hoe je die energie behoudt.
 • Voor iedereen die: meer energie wil; zijn levenskwaliteit wil verbeteren; minder wil piekeren; beter met stress wil leren omgaan; spanningsklachten wil voorkomen of verminderen; wil herstellen van overspanning of burn-out

Compleet Traject

Op een goede manier met je stress leren omgaan is geen snelle oplossing, maar moet duurzaam aangepakt worden. Daarom raad ik aan om een pakket van minimaal 8 sessies af te nemen.

 • 8 sessies van maximaal 1,5 uur
 • Gemiddeld 1x per 2 a 3 weken
 • Huiswerk (waar nodig met begeleiding) voor elke sessie
 • Particulier: vanaf € 660,–
 • Zakelijk: neem voor het zakelijk tarief vrijblijvend contact met mij op

Vanaf €660,–

Losse Sessie

Coach Jan Middel

Soms kan het fijn zijn om vanuit een eerste gesprek te kijken wat je nodig hebt. Daarom kun je ook kiezen voor een losse sessie. Tijdens deze sessie gaan we kijken wat jij nodig hebt. Na elk gesprek bepalen we hoe verder

 • Sessie van maximaal 1,5 uur
 • 1x per 2 a 3 weken
 • Huiswerk (waar nodig met begeleiding) voor elke sessie
 • Particulier: €82,50
 • Zakelijk: neem voor het zakelijk tarief vrijblijvend contact met mij op

Vanaf €82,50

Laat Jan jou nu helpen!

Ontvang elke maand tips om beter met je stress om te gaan!